Οι πρόλογοι του βιβλίου

 Οι χρήστες μας

Καλώς ορίσατε !  

Η επικοινωνία μας μέσω της συμμετοχής σας είναι σημαντική !

(Αναρτήσεις με πολιτικό, υβριστικό και χυδαίο περιεχόμενο θα καταργούνται και θα αποκλείουν το χρήστη.)

 

  • Παράλληλα είναι σημαντικό στη σελίδα Σχόλια να διαβάσουμε τις παρατηρήσεις , τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

 

 

 

* Στα πλαίσια του ονόματος, όπου "ομάδα", δηλώνει την ομάδα των συντακτών της ιστοσελίδας.

 

Σας ευχαριστούμε ! Καλή διασκέδαση!  

 
    

  ΚΟΥΠΟΝΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΡΟΥΧΟ,ΠΑΠΟΥΤΣΙ,ΤΑΞΙΔΙ,ΔΩΡΟ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μελοποιημένα "Αγγίγματα"

 Ο Πρόλογος του βιβλίου από τον Νίκο Τζαγκαράκη

Αγγίγματα....

 

 

Αγγίζεις και σ' αγγίζουνε...

Από τη μια οι γονείς σου, τα αδέρφια σου, οι φίλοι σου, ο άνθρωπός σου, τα παιδιά σου, κι από την άλλη εσύ...

Δίνεις και παίρνεις. Αυτό που λένε ζωή...Σ' αυτό το πάρε - δώσε όμως, η παρέα είναι πολύ πιο μεγάλη...Είναι μαζί σου τα όνειρά σου και οι αγωνίες σου. Η περηφάνια σου και τα λάθη σου. Η χαρά και η λύπη. Το δάκρυ του άλλου και το γέλιο του. Η μουσική και η ποίηση. Η μαντινάδα.

Τα συναισθήματα...Ο έρωτας!

Γελάς όταν σου δίνουν αφορμές και το σημαντικό είναι πως κάνεις και αυτούς που σ' αγαπάνε χαρούμενους με το γέλιο σου. Ίσως τούτο να είναι και η αιτία του!

Η ζωή όμως δεν είναι μόνο γέλιο. Κάποιες φορές κλαις...

Κλαις όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τον πόνο του άλλου ή ακόμα και τον δικό σου. Όταν το όνειρο σε χαιρετά. Όταν παράγοντες που δεν ελέγχεις ορίζουνε κομμάτια σου. Κλαις ακόμα και με μια μαντινάδα.

Θα ξαναγελάσεις αργότερα και ο κύκλος γίνεται μεγαλύτερος.

Οι δεσμοί γίνονται δυνατότεροι και τα συναισθήματα που νιώθεις ακόμα πιο δυνατά.Το γέλιο πιο λαμπερό και περισσότερο αναγκαίο, αλλά και το δάκρυ πιο καυτό και με μεγαλύτερο βάρος...

Όλα τα παραπάνω προσπαθώ να μοιραστούμε εδώ, δοσμένα με ένα ξεχωριστό κρητικό τρόπο, τη μαντινάδα...

 

                                                       

 

Είπαν για μας...

 

  • Του Γιώργη Σηφάκη

Ο Νίκος Τζαγκαράκης που γεννήθηκε το 1975 στα Χανιά και κατάγεται από το Βαφέ Αποκορώνου ξεχώριζε από μικρός για το ταλέντο του στην ποίηση αλλά και στην έκθεση. Μεγαλώνοντας ο Νίκος και τελειώνοντας με άριστα το Λύκειο, συνέχιζε να αποτυπώνει στο χαρτί τα συναισθήματα του ενώ η μαντινάδα και ο στίχος γίνονται τρόπος ζωής για αυτόν.

Ό,τι αγγίζει την ψυχή του, δηλαδή συναισθήματα όπως χαρά, πόνος, φιλία, ζωή, χωρισμός, γέννηση, θάνατος και ένα σωρό άλλα γίνονται μαντινάδες που γράφονται πρόχειρα σε χαρτάκια παλαιότερα η στο κινητό μεταγενέστερα και φυλάσσονται ευλαβικά.

Παράλληλα γράφει, με μεγάλη ευχέρεια, τραγούδια και ρίμες που θεωρούνται αριστουργήματα μια και Νίκος δεν είναι απλά ένας στιχουργός αλλά ένας μπροστάρης του στίχου, ένας άνθρωπος που έχει το ξεχωριστό ταλέντο να αναδεικνύει θέματα πρωτότυπα, γεμάτα φαντασία και συναίσθημα και βαθύ νόημα ιδιαίτερο γνώρισμα ενός ποιητή.

Μέσα από την άνθιση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η μαντινάδα στην Κρήτη με ραδιοφωνικές η τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και μέσω του τύπου ο Νίκος γίνεται ιδιαίτερα γνωστός χωρίς ο ίδιος να το επιδιώκει λόγω της σεμνότητας του.

Ο φίλος και σύντεκνος του Νίκος Τζιρτζιλάκης (ραδιοφωνικός παραγωγός) είναι αιτία ώστε να πάρει στα σοβαρά την έκδοση ενός βιβλίου που θα περιλαμβάνει μετά από πολύ κόπο και επιλογή τα καλύτερα στιχουργήματα του που θα εκδοθούν σε βιβλίο με τίτλο "Αγγίγματα".

Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο σκοπός ενός δημιουργού, να αγγίξει δηλαδή την ψυχή όσων θα διαβάσουν όσα άγγιξαν τη δική του ψυχή πριν τα γράψει; Το βιβλίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες στα Χανιά από το Γιώργο Βιτώρο με παρόντες πολλούς από τους καλύτερους κατά την γνώμη μου στιχουργούς της Κρήτης αλλά και καλλιτέχνες μουσικούς με αρκετούς εκ των οποίων έχει συνεργαστεί δισκογραφικά ο συγγραφέας.

Μέσα στις 230 σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου του Νίκου Τζαγκαράκη είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε στίχους που θα αγγίξουν την ψυχή σας, θα ταξιδέψετε, θα ψυχαγωγηθείτε και θα συγκινηθείτε. Στον φίλο μου Νίκο θα ευχηθώ να συνεχίσει να μας "αγγίζει",να είναι καλά με την γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους καθώς επίσης: "Καλά ταξίδια εύχομαι φίλε μου στα γραφτά σου και μάθε πως αγγίζουνε πολλούς τ΄ αγγίγματα σου".

* Ο Γιώργης Σηφάκης (Σιμισακογιώργης) είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου  Κρητών Στιχουργών "Μιχ. Καυκαλάς"

 

Πηγή

www.madeincreta.gr

 

  • Ερωτόκριτος 87,9  

Το πρώτο βιβλίο του γνωστού και αγαπητού μαντιναδολόγου από τον Βαφέ Χανίων Νίκου Τζαγκαράκη «Αγγίγματα» κυκλοφορεί μαζί με την παρουσίαση του στον Χώρο Μουσικής "Ταμπακαριά" την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 4.00 το απόγευμα στα Χανιά.. είστε όλοι καλεσμένοι..

 

Παρουσίαση Γιώργος Βιτώρος ,θα παίξουν καταξιωμένοι Κρητικοί καλλιτέχνες και θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο.. και ο Νίκος Τζαγκαράκης θα σας το υπογράψει..

 

Σ` ένα βιβλίο αν έγραφα τα πάθη τα αντοχής μου
Θα σουν η πιο απίστευτη σελίδα της ζωής μου

 

" Κουράγια "

 

Σε απίστευτα κουράγια μ` ’ έμαθε η μοίρα μου και σε χρώματα άσπρα- μαύρα σαν τον χαρακτήρα μου,
Σε καράβια που δεν δένουν  μ` έμαθε η θάλασσα σε ταινίες που δεν παίζουν την ζωή μου χάλασα.

Δυο-τρεις  φορές οι γυρισμοί και μερικοί εγωισμοί μου τα ‘`χουν πάρει ένα γενναίο «σ`’ αγαπώ» και το μεγάλο μου «μπορώ» όλα στο ζάρι...

 

Στα μεγάλα μου τα πάθη φύγανε τα χρόνια μου και τραβούσε μόνο λάθη πάντα η κολόνια μου,
με παράξενα σημάδια έχασα τ’ αστέρια μου κι έχω συνηθίσει άδεια να κοιτώ τα χέρια μου. 

Δυο-τρεις φορές οι γυρισμοί και μερικοί εγωισμοί μου τα ‘χουν πάρει ένα γενναίο«σ`’ αγαπώ» και το μεγάλο μου ''μπορώ'' όλα στο ζάρι...

Πηγή 

www.erotokritos.gr/index.php?topic=news&nid=2327

 

  • Χανιώτικα Νέα  

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Μαντιναδολόγος του έρωτα

 

 

 

H ευαισθησία, η ταπεινότητα, αλλά και ο δυναμισμός, χαρακτηρίζουν το βιβλίο 'Αγγίγματα' του Βαφιανού μαντιναδολόγου Νίκου Τσαγκαράκη, που παρουσιάστηκε χθες στον χώρο μουσικής 'Ταμπακαριά'. 
Κατάμεστο το κέντρο, ενώ έντονη και η συμμετοχή μουσικών από όλη την Κρήτη που εμπνεύστηκαν από τις μαντινάδες, τους στίχους, τις ρίμες του Νίκου Τσαγκαράκη. 
Σεμνός σε αυτήν την πρώτη  εκδοτική του προσπάθεια ο συγγραφέας τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι το υλικό του βιβλίου είναι προϊόν προσπάθειας ετών και με βασική έμπνευση τον έρωτα. «Τα τέσσερα αγγίγματα που κάνω στον σταυρό μου. Είσαι εσύ και τα παιδιά και τίποτα δικό μου», ήταν η μαντινάδα που αφιέρωσε ο Νίκος Τσαγκαράκης στους αναγνώστες του, μέσα από την οποία εμπνεύστηκε και τον τίτλο του βιβλίου του.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ και χαίρομαι που βλέπω τόσο πολύ κόσμο. Τον Νίκο τον θεωρώ έναν από τους σύγχρονους πολύ μεγάλους λαϊκούς ποιητές. Οι μαντινάδες του χαρακτηρίζονται από πυκνότητα, δομή, εκπληκτικές εικόνες, ρηξικέλευθη αντιμετώπιση των θεμάτων. Ενας άνθρωπος  που ανοίγει 'κοπαριά' όπως λέμε εμείς στα Ηρακλειώτικα ή 'κοπαρέ' όπως λέτε εσείς στα Χανιά, τα σημάδια δηλαδή πάνω στο χιόνι του μπροσταρόκριγιου. Αυτός είναι ο Νίκος, εύχομαι να συνεχίσει για το καλό της Κρήτης και να μην σταματήσει αυτή η ποιητική αύρα σε μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της Κρήτης στον Αποκόρωνα. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο που τη θεωρώ δεδομένη», τόνισε ο κ. Γιώργος Βιττώρος, γνωστός από τις τηλεοπτικές του παρουσίες και όχι μόνο. 
Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στον συγγραφέα και ο οργανοπαίκτης Ηλίας Χορευτάκης. «Ο Νίκος αξίζει ό,τι και αν γίνεται γι’ αυτόν, γιατί είναι ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και αγνά αισθήματα.  Θα είμαι δίπλα του όποτε με χρειαστεί. Τον ευχαριστώ για τους στίχους που μου έδωσε στο τελευταίο μου cd, πάνω από όλα να έχει την υγειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Σαν γκίξει η πένα στο χαρτί από που βαστάς στη χέρα, κάνει λιακάδα τη βροχή και το σκοτίδι μέρα», είπε, απευθυνόμενος στον συγγραφέα, ο επίσης μαντιναδολόγος Θεόφιλος Χριστουλάκης. 
«Η Νίκος είναι ένας βαθιά ευαίσθητος άνθρωπος, ταπεινός και δυναμικός. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά του βιβλίου του. Η ευαισθησία, η ταπεινότητα και ο δυναμισμός. Ενα μάγμα από τα τρία είναι το βιβλίο του», ανέφερε ο ΝικόλαςΤζιρτζιλάκης.

 

Πηγή

www.haniotika-nea.gr/website/

 

  • Notosport

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το πρώτο βιβλίο του Νίκου Τζαγκαράκη με τίτλο «αγγίγματα», που δόθηκε από την «ξεχωριστή» μαντινάδα που έγραψε ο δημιουργός για την οικογένεια του… «τα τέσσερα αγγίγματα που κάνω στο σταυρό μου, είσαι εσύ και τα παιδιά και τίποτα δικό μου»…

 

Τα «αγγίγματα» είναι ένα βιβλίο με μαντινάδες και ρίμες από τον μεγάλο στιχουργό του Αποκόρωνα Νίκο Τζαγκαράκη, που πρέπει όλοι να έχουμε στα σπίτια μας…

... ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ" ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΙΤΩΡΟ...

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JrnKHBXthqw

 

Πηγή www.notosportnews.gr

 

Παρουσίαση του βιβλίου "Αγγίγματα" στην Αθήνα

 

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Κρητικό Κέντρο Ομαλός,η παρουσίαση του βιβλίου "Αγγίγματα", του αγαπημένου μαντιναδολόγου/στιχουργού των Χανίων, Νίκου Τζαγκαράκη.
Ο Νίκος Τζαγκαράκης μετά από απαίτηση πολλών θαυμαστών και φίλων, ήρθε από τα Χανιά για την 2η κατά σειρά παρουσίαση του καινούργιου του βιβλίου.
Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό χώρο και μη, ήταν εκεί από νωρίς, να γνωρίσουν από κοντά τον στιχουργό και να τον συγχαρούν. 
Οι εκλεκτοί ομιλητές (από τον χώρο των γραμμάτων, της μουσικής και του ραδιοφώνου) ανέλυσαν εις βάθος, τη δομή και τα συναίσθηματα που εισέπραξαν από την ανάγνωση του βιβλίου και συγκίνησαν με τα θερμά τους λόγια.
Προλόγισαν οι:
ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ (Στιχουργός)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Τραγουδοποιός)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ (Δημοσιογράφος/ραδιοφωνικός παραγωγός)
ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ (Ραδιοφωνικός παραγωγός)
ΗΛΙΑΝΝΑ ΛΥΚΟΥΔΗ (Στιχουργός)
ΒΟΥΛΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ-ΜΠΑΣΤΑΚΗ (Στιχουργός)
Τον συντονισμό και την παρουσίαση επιμελήθηκε η ΜΑΡΩ ΓΕΩΡΓΙΛΑΔΑΚΗ (Στιχουργός)
Με την παρουσία τους επίσης, τίμησαν την βραδιά:
O ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και απήγγειλε στίχους από το βιβλίο.
Οι καλλιτέχνες/μουσικοί Γιώργος Καραγιώργης, Διονύσης Κορνηλάκης, Μανώλης Μπουρλάκης.
Οι Βουλευτές Θοδωρής Χειμάρας βουλευτής ανεξαρτήτων Ελλήνων Φθιώτιδας και Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία Αττικής.
Ο Δημοσιογράφος Γιάννης Κατσαράκης αντιπρόεδρος Παγκρητίου δημοσιογραφικής ένωσης των ΜΜΕ.
Ο Γιώργος Κουτσάκης υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο "σπίτι του Ηθοποιού", υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στον Ιατρικό όμιλο Αθήνας.....και στη Πακρήτια δημοσιογραφική ένωση των ΜΜΕ.
Ο Νίκος Κατσαμάς προέδρος συλλόγου Κρίτων Φθιώτιδας
Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μανώλης Σκανδάλης, Ευγενία Λαζάρου, Ρανίνα Κριαράκη, Βαγγέλης Λιγκουνάκης, Λεωνίδας Ψαθόπουλος Κώστας Σκυριανόγλου.
Πρόεδροι Πολιτιστικών συλλόγων Αττικής, και πολλοί συγγενείς και φίλοι του συγγραφέα.
Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά, οι εξαιρετικοί Μιχάλης Μπακατσάκης & Μανώλης Χαμογιωργάκης με το συγκρότημα τους.

 

 

Φωτογραφίες παρουσίασης Αθήνας, 29-03-13

Προϊόντα: 1 - 6 από 6